Meditasyon

Meditasyon amacıyla pek çok yöntem kullanılır. Fakat çoğu zaman istenilen sonuca ulaşılamaz ve karara varılır. " Meditasyon bir işe yaramıyor." Oysa işe yaramayan meditasyon değildir. Sadece kişinin meditasyonu yapamamasıdır. Fakat kişi meditasyonu yapamadığını anlamaz bile. İşte yeni bir yöntemle bu sorunun önüne geçilebiliyor. ALPHA sync. Bu yöntemle kullandığınız bir cihaz beyin hücrelerinizin doğrudan meditasyona girmesine izin veriyor. Yaklaşık 30 dakika süren bu uygulama yöntemi ile mediatsyon amacına ulaşıyor. Şimdi de klasik yöntem ile ilgili bilgi tazeleyelim.

 

altalt

Normalde Sekiz Soylu yol vardır. 

Doğru Anlama

Doğru Düşünme

Doğru Konuşma

Doğru Davranış

Doğru Geçim düzeni

Doğru Manevi Çaba

Doğru Konsantrasyon

Doğru Meditasyon.

Batı dilinde meditasyon sözcük olarak "derin düşünme" anlamındadır. Mistik anlamıyla, "kişinin iç huzuru, sükunet, değişik şuur halleri elde etmesine ve öz varlığına ulaşmasına olanak veren, zihnini denetleme tekniklerine ve deneyimlerine verilen addır. Varoluşun anlamı ve varoluştaki yerinizle ilgili içgüdüsel bir bilme durumu olan aydınlanmayı sağlar. İnsanın akıl ve mantık yoluyla sırrına ulaşamadığı evrensel gerçeklere derin bir sezgi ve farklı bir algılama yoluyla ulaşmasını
sağlayan en etkili yoldur

Meditasyon, insanın ruhsal gelişiminde son derece etkin bir araç olarak kullanabileceği bir yöntemdir. Ruhsal gelişmede sezgisel bilginin rolü çok önemlidir Günümüzde bilim adamları meditasyonun fiziksel ve zihinsel sağlığa büyük katkıları olduğu konusunda aynı fikirdedirler. Meditasyon sürecinde kişi öz benliğiyle ilişki kurabilir.

alt

 

Derin Meditasyon sırasında zihin, beden ve ruh arasındabü yük bir uyum oluşur; insan bu üç yönden de kendini çok daha rahat ve iyi hisseder. Bedeni ve zihni sakinleştirmek sorularınızı bekleyen yanıtlarla bağlantı kurmanıza yardımcı olur.

Meditasyon yaparken;

1- Ses, hareket, ışık, insanlar gibi dikkatinizi dağıtabilecek şeylerden yeteri kadar uzak bir yerde olmalısınız.

 

2- Fiziksel ve zihinsel konfor sağlanmalı. Fiziksel ağrı veya zihinsel huzursuzluk, meditasyonu kesintiye uğratabilir veya engelleyebilir. Banyo yapmak veya elinizi yüzünüzü yıkamak, burnunuzu temizlemek, dişlerinizi firçalayıp ağzınızı su ile çalkalamak, gözlerinize soğuk su carpmak, gevşemenize yardımcı olur. Bol bir kiyafet giymek faydalıdır. Ayakabılar çıkartılırsa iyi olur.

 

3- Dengeli, dik ve rahat bir şekilde oturmalısınız.

 

alt
 

Ayak bileklerini çaprazlayıp, dizleri zorlamadan yere yaklaştırarak bağdaş kurup oturmak, oturma şekillerinin en kolayıdır. Eller kavuşturulmuş ve başparmaklar birleştirilmiş olarak kucağa konabilir ya da sağ bileğin arka yüzü sağ diz üzerine ve sol bileğin arka yüzü sol diz üzerine yerleştirilir Dizler değecek kadar yere yaklaşınca, Lotus Duruşu denir.

meditasyon

4- Sessiz, yavaş, yumuşak ve düzenli bir solunum yapmalısınız. Burun tıkalı değilse, ağız kapatılıp burundan solunmalıdır. Ağzınıza salya akması, derin bir gevşemenin işaretidir. Karından ve düzenli olarak solumak önemlidir.


meditasyon

5- Dikkatin üstüne toplanacağı bir meditasyon objesi ve uyarıcısı olursa iyi olur. Çevrenizdeki bir objeye bakarak meditasyon yapıyorsanız, gözleriniz açık olmalıdır . Daha sonra objeyi hayal etmek için gözlerinizi kapayabilirsiniz.

 

Meditasyonda dört temel süreç harekete gecirilir.

1. İmgeleme (zihinde canlandırma yoluyla)

2. Bedensel hareketlerin farkında olmak

3. Ruhsal sinir sistemi'nin islevlerini yerine getirmesi.

4. Kişinin iç ve dış arasında bağlantı kurması

İmgeleme, en gerçek zihinsel çalısmalardan biridir ve zihnin en yaratıcı işlevlerindendir. Gerçek olan yada gerçeğe dönüşen her şey imgelemede başlar. İmgelemenin ürünleri henüfiziksel olarak üretilmiş olduklarından, gerçek değilmiş gibi görünebilir.

Fiziksel olarak varlığınızla ilgili farkındalığınızı artırmak, bedeninizin nasıçalıştığının bilinçli olarak farkında olduğunuz meditasyon sürecinde kullanılan diğer bir önemli sureçtir.

 

Adresimiz

 Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 (0216) 411 95 98
  (0530) 605 36 79
Bağdat Caddesi, Selamiçeşme, Fenerbahçe Mah. 160/1 A BLOK PK : 34726 Kadıköy - İstanbul

Hakkımızda

Dr Remedy "SAĞLIĞINIZ BAŞARIMIZDIR" sloganına esas olmak üzere sizler için hazırladığı, size en uygun programı tespit edip bunu uygulayıp toplumu oluşturan ve oluşturacak bireylere daha anne karnından itibaren sağlık bilinci ve sağlık kazandırarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı planlar..

Sosyal Medya: