Depresyon

Bir kişinin başa çıkabileceğinden çok kızgınlık, hüsran ve çöküntü yaşama durumudur.  Her insanın başa çıkabildiği kızgınlık ve çöküntü farklıdır. Sonuçta beyinde, sinapslarda anormal nörotransmitter-reseptör ilişkisi oluşur. Nörotransmitterler monoaminler, serotonin ve norepinefrindir. Yetersiz nörotransmitter sentezi, nörotransmitterlerin artmış metabolizma ve yıkımı, nörotransmitterlerin artmış geri alınımı depresyonda patogenezde rol alırlar. Bazı nörotransmitterlerin yokluğu belirli depresyon alt tiplerini oluşturur. Azalmış norepinefrin, durgunluk ve letarji oluştururken, azalmış serotonin irritabilite, intihar düşünceleri ve öfkelenmeye neden olur.


Majör depresyon tanısı için çökkün duygu durumdan başka aşağıdakilerden en az 4'ü bulunmalıdır;
*İştah azalması
*Uyku bozukluğu
*Yorgunluk
*Huzursuzluk, irritabilite, içe çekilme
*Anhedoni-zevk alınan şeylere ilgi azlığı, azalmış cinsel istek, keyifsizlik,
*Düşük kendilik değeri-yoğun suçluluk ve değersizlik duyguları,
*Konsantrasyon güçlüğü, unutkanlık, karar vermede güçlük

*İntihar düşünceleri

PHYSİOTRON Elektro Manyetik Alan Tedavisi depresyon tedavisinde oldukça önemli bir etkinliğe sahiptir. Vücudun enerji seviyesini yükselterek, fiziksel iyilik hali sağlayarak, fiziksel ve ruhsal aktivite artışı sağlayarak ve de genel vücut rahatlığı oluşturarak etkinlik gösterir. Düşük frekans ve düşük amplitüdlü manyetik alan tedavisinin depresyondaki bu etkinliği yapılan bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Belirtilerde objektif olarak tespit edilen düzelmeler doğrultusunda kullanılan ilaç dozlarında azaltılma yapılır. Özellikle hastalık sonrası (infeksiyon, doğum sonrası, diyabet, menopoz, hipo veya hipertiroidi vs), medikasyon sonrası (reserpin, beta blokerler, uyku ilaçları, antidepresanlar) ya da alerjiler, sindirim bozuklukları ,amalgam dolguları, vitamin ve biyoelement yetersizlikleri sonucu oluşan reaktif depresyonlarda hafiften orta dereceli ve ciddi depresyon seviyelerine kadar olan yelpazede, manyetik alan tedavisinin oldukça anlamlı ölçüde pozitif etkinliği ortaya çıkarılmıştır. Manyetik alan tedavisi nörotransmitter-reseptör ilişkilerini düzenleyerek, geri alımı bloke ederek ve sinaps aralığında kullanılabilecek nörotransmitter miktarını arttırarak etkisini gösterir.

Adresimiz

 Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 (0216) 411 95 98
  (0530) 605 36 79
Bağdat Caddesi, Selamiçeşme, Fenerbahçe Mah. 160/1 A BLOK PK : 34726 Kadıköy - İstanbul

Hakkımızda

Dr Remedy "SAĞLIĞINIZ BAŞARIMIZDIR" sloganına esas olmak üzere sizler için hazırladığı, size en uygun programı tespit edip bunu uygulayıp toplumu oluşturan ve oluşturacak bireylere daha anne karnından itibaren sağlık bilinci ve sağlık kazandırarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı planlar..

Sosyal Medya: